Rembrandt Labels: "Een goed etiket is geen commodity"
In de voedingsindustrie en bredere productiesector wordt het etiket vaak gezien als een commodity: een klein, relatief goedkoop papiertje dat op een verpakt product wordt aangebracht. Er wordt zelden bij stilgestaan, totdat er problemen ontstaan. Toch spelen etiketten een cruciale rol in de efficiëntie van de productielijnen.

Bottleneck
In snellopende afvullijnen kunnen etiketten een bottleneck vormen, verduidelijkt managing director Hans Huyghe van Rembrandt Labels. Als er problemen ontstaan met de etikettering, kunnen producten niet correct worden afgevuld en ontstaat er een niet wenselijke buffer. Dit kan leiden tot grote vertragingen en kwaliteitsproblemen. “Bij Rembrandt Labels hebben we dan ook niet alleen kennis van het drukken, snijden en stansen van etiketten, maar ook van de lijmsoorten die gebruikt worden”, legt Huyghe uit. De hechting van het etiket op het verpakkingsmateriaal speelt een cruciale rol. “Daarom werken wij nauw samen met lijmfabrikanten om probleemloze productie te garanderen en adviseren we klanten over de juiste lijmkeuze op basis van het substraat, zoals glas of karton."
Kwaliteitscontrole en innovatie
Een essentieel aspect van etikettenproductie is daarom kwaliteitscontrole. Huyghe: “Bij Rembrandt Labels controleren we, naast de hele producttracing, ook systematisch elke twintigste batch, waarbij we elk label kunnen herleiden tot de operator die eraan gewerkt heeft. Dit zorgt tegelijk voor een verhoogd kwaliteitsbewustzijn in de hele organisatie.”
Daarnaast beschouwt Rembrandt Labels etiketten niet alleen als een functioneel element in de productielijn, maar ook als een marketinginstrument. “Een product krijgt immers zijn identiteit door het etiket. Onze Multicolor-druktechnieken maken het mogelijk om levendige kleuren zoals fel oranje, groen en violet te drukken. Daarbij kunnen wij dankzij onze 8- en 10-kleuren Heidelberg-drukpersen tot tien kleuren combineren met metallic inkt, wit of hotfoil-afwerkingen."
